Mälarstaden & Gurkstaden

Shopping i Västerås

Shopping i Västerås

Njut av Västerås vackra gator där du lugnt kan strosa och titta i butiker och gallerior. Här finns bland annat 5 olika gallerior med stora utbud av butiker med olika inriktningar. Här hittar du allt från trendiga inredningsbutiker till det senaste modet inom kläder. Vill du klippa dig eller tatuera dig så finns även alla möjligheter till det. För sport och fritid hittar du ett komplett utbud av olika butiker och varumärken. Unna dig något riktigt fint under ditt besök.

Gallerior och handelshus värda att besöka

  • Sigma – Västerås första handelshus

Sigma är ett handelshus fyllt av butiker med egna ingångar och huset kan stoltsera med att kalla sig för Västerås första handelshus då det grundades 1966. Här hittar du även restauranger, nattklubb, café och bowling.

 

  • Centra – Centralt handelshus

Centra hittar du mitt i city när du strosar omkring på din shoppingtur mitt i centrala Västerås. Även Centra är ett handelshus där alla butiker har egna ingångar och en gemytlig atmosfär. I Centra hittar du ett brett utbud av olika butiker och du kan även pausa på någon av restaurangerna eller café.

 

  • Kvarteret Igor – Fräscht nyrenoverad galleria

Kvareter Igor gick tidigare under namnet Arosian men bytte i samband med renovering 2010 till Kvarteret Igor. Här hittar du bland annat mediarelaterade butiker, det senaste inom mode samt ett fint utbud av restauranger.

  • Punkt – Västerås mest centrala punkt

På gallerian Punkt kan man verkligen känna Västerås stadspuls och här hittar du det mesta. Högst upp i byggnaden hittar du ett stort träningscenter och våningarna under ett 30-tal butiker där kedjor och mer unika butiker varvas med varandra. I Punkt finns även ett stort utbud av restauranger och caféer och många besöker Punkt för att ta en after work eller något gott att dricka.

 

  • Gallerian – Stort utbud av butiker

Gallerian inrymmer hela 32 butiker som samsas både inne i Gallerian samt runtomkring med egna entréer. Här hittar du både kända kedjor samt privatägda butiker med spännande utbud. Restaurangutbudet är stort och här kan du både äta en god lunch samt ha mysiga kvällsmiddagar med mat av hög klass. Utöver restauranger hittar du även trevliga caféer och möjligheter till after work.

  • Hälla Shoppingcenter

I ytterkanten av staden hittar du Hälla shoppingcenter där du bland annat har stora matvarukedjor, butiker och Systembolaget samt apotek.

Njut av en komplett upplevelse i Västerås

Västerås erbjuder många möjligheter till att få det bästa och att äta mat som ligger i toppklass. Njut av en kaffe mellan shoppingen eller varför inte ett glas vin med något gott till. Vandra omkring i staden och njut av en härlig atmosfär, strosa in i spännande butiker och låt dig få en riktigt lyxig upplevelse under din vistelse vid Mälarens strand.

Boende i Västerås

Steam hotell och Äventyrsbadet Kokpunkten.

Top