Mälarstaden & Gurkstaden

Så reser du enklast till Västerås

Så reser du enklast till Västerås

Att åka till Västerås är enkelt och det är fullt möjligt att göra det på olika sätt. Bil, tåg, buss och flyg är olika möjligheter. De mest smidiga transportlösningarna till Västerås är tåget, bussen eller bilen. Reser du med flyg så är det enklast att flyga till Stockholm och sedan ta tåget som tar cirka 55 minuter till Västerås. Västerås ligger helt perfekt till för att besökas varifrån i landet du än kommer. Centralt och vackert beläget vid Mälaren, passa på att stanna i Västerås.

Tåg till Västerås Centralstation

Mälarbanan som går mellan Örebro -Västerås -Stockholm är en av Sveriges mest trafikerade järnvägssträckor och det är väldigt enkelt att använda tåget om du rör dig utmed Mälarbanan och ska till Västerås. Från Stockholm tar det till exempel cirka 55 minuter med tåget och många som bor i Västerås pendlar till Stockholm för att jobba. Tågen går ungefär var tjugonde minut från Stockholm. Åker du från Malmö eller Göteborg så är det också enkelt att åka tåg då Malmö-Göteborg-sträckan är i anslutning till Mälarbanan. Centralstationen ligger bekvämt i centrala Västerås där du enkelt kan ta dig vidare ut i staden antingen till fots eller med lokalbussen.

Resa med bussen

Busstrafiken till Västerås trafikeras av Swebus och Nettbuss, reser du från Stockholm kan du även välja på Flixbus också. Resande från Göteborg kan välja GoEuro för att åka till Västerås och Stockholm. Det är alltså vältrafikerat med bussbolag som kör till och via Västerås då staden är så väl belägen vid E18 i östlig och västlig riktning. Att resa med buss idag innebär hög komfort och en ibland kanske trevligare resa än tågen. Dagens bussar har bra med benutrymme, aircondition och tillgång till wi-fi så att du kan surfa gratis under resan. Ett gott alternativ till tåget är alltså bussen till Västerås.

Bilresa

Att köra bil till Västerås är smidigt och enkelt att hitta. Västerås ligger som bekant utmed E18 som både går i östlig och västlig riktning genom landet. Kommer du från norra Sverige så är det riksväg 56 från Sala som ansluter i Västerås och kommer du söderifrån så är det också riksväg 56 från Eskilstuna som kommer till Västerås. Västerås ligger alltså ypperligt till logistiskt och det finns gott om möjligheter att enkelt ta sig till staden. Att köra från Västerås till Stockholm tar inte heller lång tid tid men ska du pendla så är en rekommendation att ta tåg eller buss för att minska biltrafiken.

Flyg

Som nämnt ovan i texten så är flyget till flygplatsen Stockholm/Västerås ganska begränsad och det är framförallt billighetsflyget Ryan Air som trafikerar flygplatsen. Men du kan flyga direkt till och från Västerås med Ryan Air från Malaga, London eller Alicante. Flygplatsen kan du åka lokalbuss nr 3 till och från med. Bussen går ofta och stannar vid Västerås Central.
Det är även smidigt för dig som vill resa från flygplatsen Västerås/Stockholm då det går tåg från hela Bergslagen som stannar vid Västerås Central och därifrån tar du enkelt buss 3 till flyplatsen. Från Stockholm kan du åka flygbuss direkt till flygplatsen och det tar cirka 80 minuter. Vid flygplatsen finns långtidsparkering för dig som kör bil och det finns även enkla och smidiga hotell att bo över på om din flight går vid en tid som är svår att passa med tåg och buss.

Boende i Västerås

Steam hotell och Äventyrsbadet Kokpunkten.

Top