Mälarstaden & Gurkstaden

Restauranger och uteliv

Restauranger och uteliv

Vill du äta och dricka gott så kommer du inte bli besviken om du hamnar i Västerås. Här finns ett brett och spännande utbud av både restauranger, caféer och barer i olika storlekar och med spännande inriktningar. Du kan till exempel äta i en spännande 30-talsmiljö där man serverar det som odlas eller gå på nattklubb i en vacker art deco miljö eller varför inte ta en fika på Café Magasinet på Ridön mitt ute i Västerås skärgård. Det finns ett flertal större kedjor representerade i Västerås som Espresso House, Pitchers och O´Learys men du kan också hitta mer unika platser och mat specifikt för Västerås. Möjligheterna är många och är det något som är säkert så är det att du inte behöver gå hungrig i Västerås.

Rankad som en av de bästa restaurangerna på Trip Advisor. Hattfabriken – Västerås. Bild: vlt.se

Restauranger

Nivån på gastronomin är hög i den här staden och flera av restaurangerna och barerna finns omnämnda i den populära White Guide. Här kan du pröva på allt från säsongens bästa råvaror till egensinniga menyer där kocken bestämmer allt. Maten är en upplevelse i sig i Västerås och du kan med kollegorna eller familjen hitta just det ni söker utan problem. Vissa av restaurangerna har även särskilt spännande och vackra miljöer som blir en unik upplevelse i sig.

 • Pråmen – Omnämnd i White Guide, Pråmen är en upplevelse och de arbetar med lokala smaker och råvaror. Ett måste för dig som uppskattar mat och dryck. (Färjkajen, kajplats 1-3, 722 10 Västerås)
 • NOM – Matkällaren och Baren. Slappna av i någon av sofforna och låt dig väl smakas av mat och vin från hela världen. Baren uppdateras kontinuerligt för att följa kökets olika menyer. (Stora gatan 12, Västerås)
 • Frank – Hos Frank är det Frank som bestämmer, det serveras nämligen bara det som Frank bestämmer. Du som gäst bestämmer vilken inriktning, kött, fisk eller vegetariskt. En upplevelse över det vanliga. (Stora Torget 3, 722 15 Västerås)
 • Folkets Bar och Restaurang – I det gamla Folkets hus ligger nu Folkets bar och Restaurang som omnämnts i White Guide. Här kombinerar man klassiskt hantverk med kreativitet och bjuder på en riktig matupplevelse.
 • Kajplats 9 – I Tullhuset sjuder det av liv och atmosfären känns internationell. Med öppet kök och fokus på råvaror från vattnet så är Kajplats 9 en restaurang som är omåttligt populär och under den varmare delen av året kan du med fördel sitta ute och njuta av den goda maten.
 • Limone Ristoranto Italiano – Perfekt restaurang i romantisk miljö belägen i ett av Västerås sekelskifteshus. Kanske en romantisk middag för två?

Nattklubben Publik – för härligt sena nätter i Västerås.(Bild: pblk.se)

Barer

Barer finns det gott om i Västerås och vill du gå ut och ta en öl eller glas vin så är utbudet stort. Du kan välja mellan Vinotek eller Brasserie eller varför inte en takbar på 24:e våningen med hela Västerås som utsikt.

 • Vinoteket Lothar – Om du är lite mer intresserad av vin och tillbehör så ska du besöka Vinoteket. Här finns kunskaperna om vin och mat där du kan få nya upplevelser utöver det vanliga.(Karlsgatan 4, 722 14 Västerås)
 • SkyBar – Med utsikt över hela Västerås och något gott från baren så blir kvällen fulländad. Man spelar vinyl och erbjuder godsaker från gastrobaren på SkyBar. (Kopparbergsvägen 10, 722 14 Västerås)
 • Brasserie Stadsparken – En mysig kvarterskrog mitt i lummiga Stadsparken är en upplevelse du inte vill vara utan. Här kan du njuta av vällagad traditionell mat, dj och trubadurer. (Stora gatan 35, 722 12 Västerås)
 • Lobbybaren Mexican – Med mexikansk mat tolkad av köket och en gemytlig stämning så passar det utmärkt att börja kvällen i hotelllobbyn på Hotell Plaza.(Kopparbergsvägen 10, 722 14 Västerås)

Cafeér

Frank – en restaurang upplevelse utöver det vanliga. Bild: vlt.se

Caféer finns det gott om i Västerås och kan på de mest vackra platser njuta av en kopp kaffe. Vad sägs om att blicka ut över Mälaren och njuta längs kajkanten? Eller varför inte byta kaffet mot ett glas vi och en bricka med frestande charkuterier.

 • Bistro Gränden – Här kan du dricka en god kopp kaffe med någon sötsak eller ta ett glas vin med en utsökt charkbricka.(Smedjegatan 7, 722 13 Västerås)
 • Fiskarfruns Cafe & Mat – I Ängsö naturreservat ligger det här mysiga cafét där du både kan äta och sen köpa med dig färsk fisk hem. (Ängsö Skurusund 2, 725 98 Västerås)
 • Kajens Café – Med bästa utsikten över Mälaren och en kopp gott kaffe så är du i hamn hos Kajens Café. Njut av alla goda tillbehör, smörgåsar och sötsaker till kaffet. (Mälargatan 4D, 722 10 Västerås)

Nattklubbar

Sväng dina lurviga på de bästa inneställena i Västerås, här kommer du kunna njuta av miljöer inspirerade av art deco eller dansa i den Nya Hattfabriken. Låt natten bli lång i Västerås och ta del av stadens spännande nattliv.

 • Nya Hattfabriken – Här värnar man om husmanskosten och huserar en amerikanska Diner på övervåningen, när kvällen kommer så hittar du även nattklubben här på Nya Hattfabriken.
 • Publik – Här festar du med stil i en miljö inspirerad av 1929 i blå art deco. Bra musik och drinkar.

Boende i Västerås

Steam hotell och Äventyrsbadet Kokpunkten.

Top